Notícies Infermeres

25N Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Escrit el 25/11/2021
Octavi Rodriguez Blanco

Avui, 25 de novembre, és el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.  

Segons  dades  de la Delegació de Govern per la Violència de Gènere, d’ençà que es van començar a comptabilitzar el 2003, 1113 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles. L’any 2020 va tancar amb la terrorífica xifra de  45 nous casos i des de principi d’any, 35 dones han mort en context de violència per motius de gènere. 

Aquests majoritàriament es  van produir en l’àmbit de la parella, en el familiar o inclús en el comunitari. 

Xifres que esgarrifen i que són inacceptables a ple segle XXI. La violència envers les dones segueix sent una pandèmia mundial que cal erradicar i l’única vacuna que existeix és l’educació en valors com el respecte i la tolerància envers els altres.  

Les agressions envers les dones són una violació dels drets humans i això no pot ser acceptat per una societat com la nostra. 

Durant aquesta pandèmia i el confinament, dones víctimes de violència han hagut de conviure amb el seu agressor. No han pogut tenir un refugi a casa seva i han viscut un infern. 

Cal protegir les dones que es troben en situació de vulnerabilitat i assetjament. Per això, cal exigir a les administracions que implementin mesures per protegir a les dones agredides tant físicament com psicològicament, a més de treballar per promoure programes de prevenció i educació perquè, des de ben petits, dones i homes treballin per acabar amb qualsevol classe de violència envers les dones. 

També exigim que es protegeixi a les dones víctimes de violència i assetjament, perquè puguin refer la seva vida i continuar endavant, lluny del seu agressor. Això vol dir destinar recursos econòmics i humans a atendre-les, oferint-los suport sanitari, oportunitats laborals o pisos d’acollida on poder estar segures, entre altres mesures. 

Les infermeres, les dones que cuiden i curen la nostra societat, són el pilar fonamental per una societat més justa, igualitària i respectuosa. Des d’Infermeres de Catalunya treballem i treballarem per construir una societat més justa amb les dones. 

900 900 120 Línia d’atenció contra la violència masclista de la Generalitat de Catalunya.

L'entrada 25N Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones ha aparegut primer a Infermeres de Catalunya.