Notícies Infermeres

Infermeres de Catalunya s’adhereix a la campanya #Nursesforpeace impulsada pel Consell Internacional d’Infermeres i associacions europees d’infermeres contra la invasió d’Ucraïna

Escrit el 05/03/2022
Octavi Rodriguez Blanco

En nom dels 28 milions d’infermeres del món, les associacions condemnen fermament la invasió il·legal d’Ucraïna i els atacs militars a la població. Realitzen una crida per al cessament immediat de totes les hostilitats i la intensificació de les negociacions diplomàtiques per aconseguir la pau.

Recorden que “les infermeres i altres professionals de la salut brinden cures i tractaments a tots els pacients sense por ni favoritisme: se’ls ha de permetre fer la feina lliures d’amenaces i violència, i les instal·lacions d’atenció sanitària en què treballen han d’estar protegides de qualsevol dany”.

Demanen “respectar i fer complir les normes internacionals i la Convenció de Ginebra que protegeixen els centres sanitaris i els treballadors de la salut”. “La pau i la salut són inseparables” afegeixen.

Per aquet motiu, Infermeres de Catalunya iniciem una campanya de recollida de donacions que seran íntegrament destinades al Fons Humanitari del Consell Internacional d’Infermeres, que farà arribar els diners a les infermeres i professionals de la salut d’Ucraïna.

Coneix aquí el manifest #Nursesforpeace

L'entrada Infermeres de Catalunya s’adhereix a la campanya #Nursesforpeace impulsada pel Consell Internacional d’Infermeres i associacions europees d’infermeres contra la invasió d’Ucraïna ha aparegut primer a Infermeres de Catalunya.