Notícies Infermeres

Infermeres de Catalunya donem suport als indults als presos polítics

Escrit el 23/06/2021
Infermeres de Catalunya

Infermeres de Catalunya donem suport als indults que el govern espanyol va concedir ahir als nou presoners polítics tancats a les presons de Lledoners, Wad-Ras i el Puig de les Basses, tot i no ser l’amnistia que s’hauria d’haver aplicat a tots els empresonats i represaliats pel referèndum de l’ú d’octubre.

L’amnistia és l’única via que reconeixeria l’existència del conflicte polític i la injustícia col·lectiva que suposa la repressió del moviment independentista des de la consulta del 4N de 2014 fins a l’actualitat.

Tot i que aquest és un primer pas cap al diàleg i la negociació política d’un conflicte que va començar amb la sentència de l’Estatut d’Autonomia, cal recordar que actualment hi ha més de 3000 dones i homes represaliats per haver exercit i ajudat a exercir el dret fonamental a la llibertat de reunió i d’expressió de la ciutadania. Així com el dret de tots els pobles a decidir el seu futur, al dret a l’autodeterminació.

Creiem fermament, tal com determinen els estatuts de la nostra organització, en la lluita per l’avanç d’una societat lliure i més justa i en la resolució dels conflictes laborals, socials, econòmics i polítics. I reconeixem com a millor opció per aconseguir aquests objectius, la defensa del dret a l’autodeterminació com a via per solucionar democràticament els conflictes que afecten el conjunt de la ciutadania i com a únic garant de la plena sobirania de les ciutadanes i ciutadans de Catalunya.

L'entrada Infermeres de Catalunya donem suport als indults als presos polítics ha aparegut primer a Infermeres de Catalunya.