Notícies Infermeres

En estudi la demanda plural contra el SEM per danys i perjudicis

Escrit el 10/11/2021
Octavi Rodriguez Blanco

El Servei Jurídic del Sindicat Infermeres de Catalunya estudia actualment la possibilitat de presentar una demanda plural en reclamació de danys i perjudicis contra el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per la vulneració del dret fonamental a la vaga el passat dia 15/03/2021.

La Sentència 11/2021 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de 19/04/2021, va declarar vulnerat el dret fonamental a la vaga de tot el personal del SEMSA afectat pels serveis mínims del 100% durant la jornada de vaga convocada per UIdC i d’altres sindicats convocants. En aquest sentit, en declarar l’existència d’una conducta empresarial vulneradora de drets fonamentals, el Servei Jurídic estudia interposar una reclamació judicial en favor de tot el personal afectat pels dits serveis mínims del 100% el dia 15/03/2021.

La reclamació es troba pendent de rebre la confirmació de la Sentència del Tribunal Suprem després que el SEM recorregués la seva condemna davant la Sala 4ª (Laboral).

Serien beneficiaris de la reclamació tot el personal que, havent tingut obligació de treballar el dia 15/03/2021, hagués format part dels serveis mínims (assistencial, CECOS, etc…) i que al moment futur d’interposar la reclamació es trobin afiliades al sindicat Infermeres de Catalunya.

L'entrada En estudi la demanda plural contra el SEM per danys i perjudicis ha aparegut primer a Infermeres de Catalunya.